Ovih se dana na sve moguće načine nastojimo osvježiti, a ovaj domaći sok od višanja čiji nam je recept poslala Katarina Paoletić sa stranice Nešto slatko by Katarina nam se čini kao odličan izbor.
Sastojci
- 10 kg očišćenih višanja
- 6 kg šećera
I još
- vanilin šećer (oko 6 vrećica)
Priprema
Višnje i šećere sjedinite i ostavite da odstoje najmanje 24 sata. Povremeno ih promješajte. Dobiveni sok procjedite od višanja i višnje pritisnite rukama da sok izađe iz njih.
Sok stavite na vatru i zagrijte do vrenja (75 stupnjeva). Tijekom kuhanja soka stvoriti će se pjena, maknite ju. Sok prelijte u pripremljene čiste staklenke i zatvorite ga.
Već nakon dva dana sok možete konzumirati. Uživajte u ovom jednostavnom, ali i jako finom receptu za sok od višnje!
Napomena
Višnje nemojte bacati, već ih iskorisitite za druge slastice tako što ih spremite u zamrzivač i vadite po potrebi.
Fotografija: Katarina Paoletić
[print_link]