Kraj kolovoza označio je kraj londonske karijere Dominiquea Ansela – barem za sada.
Jedan od najboljih svjetskih slastičara, Dominique Ansel, jučer je zatvorio vrata svojih britanskih objekata. Iako su i tijekom pandemije korona virusa i opće karantene, njegove pekare ostale otvorene za dostavu na adresu, sveopći gubici s kojima je suočen ugostiteljski sektor doveli su do toga da je jedan od najcjenjenijih predstavnika najslađe struke bio primoran zatvoriti svoja dva slatka objekta u Londonu – pekaru u Belgraviji i nedavno otvoreni Treehouse restaurant u Covent Gardenu.
Na svom službenom Instagram profilu Ansel se osvrnuo na zatvaranje svojih slatkih objekata u Londonu, zahvalivši svima na godinama podrške, kao i na predivnom oproštajnom danu. Osobito je pak zahvalio svom timu koji je „uložio svoje srce i dušu u oživljavanje naše vizije i davao sve u sebe tijekom svih izazova“.
Na kraju je ostavio mogućnost ponovnog otvaranja svojih londonskih objekata jednom kad sve ovo prođe i kad se svijet vrati na staro normalno, a u međuvremenu je poželio svojim gostima da ostanu zdravi i posjete ga u njegovim njujorškim objektima.
Inače, Dominique Ansel ima još tri slatka objekta u New Yorku, dva u Los Angelesu i jedan u Hong Kongu (prema informacijama s njegove službene stranice).
Fotografija: Thomas Schauer i Dominique Ansel Bakery