Nema ništa ljepše od komada sočne, ukusne torte ili kolača uz kavu ili čaj, no ponekad dođe do isušivanja slastice što kvari cjelokupan dojam. Kako biste to izbjegli u nastavku vam donosimo pet jednostavnih trikova koji će vam omogućiti da svaki put uživate u potpuno ukusnoj slastici.
Svakome se ponekad dogodi da mu se biskvit presuši, neovisno koliko iskustva u pečenju slastica imao. Srećom, postoji pet jednostavnih načina kako da vaše slastice budu apsolutno sočne svaki put.
Premazivanje biskvita sirupom
Najednostavniji način je premazivanje biskvita jednostavnim sirupom. Za njegovu je izradu potrebno pomiješati jednaku količinu šećera i vode i preliti preko biskvita. Kada se upije u njega, ovaj će mu sirup vratiti sočnost i spasiti stvar.
Mlijeko
Ukoliko niste ljubite preslatkoga, spas možete pronaći u mlijeku. Efekt je isti kao i sa sirupom, ali se biskvit ne sladi dodatno. Važno je paziti na količinu mlijeka kako se biskvit ne bi razgnjecavio.
Punjenje po vlastitom izboru
Ukoliko sirup i mlijeko ne pomognu, biskvitni se kolač možete ovlažiti dodavanjem punjenja po vlastitom izboru.
Premazivanje
Vlažnost se može vratiti i premazivanjem biskvita s gornje strane i okolo. Šlag, buttercream ili krema na bazi sira dat će kremoznost i omogućiti da se suhoća ne osjeti u velikoj mjeri.
Trik s kruhom
Zadnji trik za ovlaživanje je onaj s kruhom, no ta metoda iziskuje vrijeme. Stoga, ukoliko ne trebate poslužiti slasticu odmah nakon pečenja iskušajte ovu metodu: biskvit zatvorite u vrećicu ili posudu s kruhom. Nakon nekog vremena primjetit ćete da se kruh osušio i postao tvrđi. Razlog tomu je što je biskvit povukao svu vlažnost iz kruha, a time je problem presušenog biskvita riješen.
Izvor: food.ndtv.com
Fotografija: Unsplash