Današnji recept za neodoljive limun raspucance na naš portal donosi Anamarija Habuš s Instagram profila tigerlilly47.
Sastojci
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer (stavila sam limun šećer)
- 1 jaje
- sok i naribana korica jednog limuna
- 300 g glatkog brašna
- ½ praška za pecivo
- prstohvat soli
I još
- šećer u prahu
Priprema
U posudu stavite omekšali maslac, šećer u prahu i vanilin šećer pa dobro izmiksajte u gustu, glatku smjesu. Dodajte jaje, naribanu koricu limuna i sok pa ponovno izmiksajte. U dugoj posudi pomijesajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pa malo po malo dodajte smjesi maslaca i šećera. Kada dobijete gustu mekanu smjesu-tijesto zdjelu prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 1 sat.
Ohlađenu smjesu izvadite iz hladnjaka, rukama oblikujte kuglice i obilno ih uvaljate u šećer u prahu. Kuglice posložite na lim za pečenje obložen pek papirom, pazeći na razmak između kuglica (neka razmak bude minimalno 2 cm) i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 10-12 minuta.
Fotografije: Anamarija Habuš