Volimo fritule, ali ne volimo dugu pripremu pa su ove brze jogurt fritule čiji recept stiže s bloga Samo jedan griz autora Darka Debića pravi izbor za nas (a vjerujemo i vas).
Sastojci
(za 60 komada)
- 300 g brašna (150 g oštrog + 150 g glatkog)
- prstohvat soli
- 40 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- malo ribane limunove korice
- 2 jogurta
- 2 jaja
- 2 žlice ruma
I još
- ulje za prženje
Priprema
Od navedenih sastojaka umutiti tijesto tako da se prvo pomiješa sve suhe sastojke (brašno, šećeri, sol, prašak za pecivo, korica limuna), a potom dodati mokre (jaja, jogurt, rum). Miješati samo toliko da se sve sjedini, ne miješati dugo, kako tijesto ne bi postalo žilavo.
Ugrijati ulje na srednjoj prema slabijoj vatri. Kad se ulje dovoljno zagrijalo, žličicom za čaj raditi fritule i stavljati ih u vruće ulje. Okrenuti na drugu stranu. Izvaditi na kuhinjski papir.
Poslužiti uz preljeve po želji.
Fotografija: Samo jedan griz