Nakon dugo vremena recept s nama dijeli Marina Obradović s bloga Priča jedne kuhače – evo kako u samo 10 minuta pripremiti divan i ukusan kolač koji može stajati u hladnjaku do 5 dana i uz koji svaki dan možete imati zdravi desert ili doručak.
Sastojci
- 750 ml mlijeka po izboru
- 200 g čokolade 72% kakaa
- 1 jušna žlica arome vanilije
- 4 žlice meda ili šećera
- 450 g zobenih pahuljica
Priprema
U veću posudu stavite grijati mlijeko na srednje jakoj vatri.
Prije vrenja, u vruće mlijeko dodajte natrganu čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
Dodajte aromu vanilije i sladilo po želji, još malo promiješajte.
Dodajte zobene pahuljice i sve zajedno još jednom dobro promiješajte.
Istresite u kalup za tortu ili lim za pečenje, malo rasporedite da ne bude grudica i ostavite da se ohladi.
Ohlađeno narežite i poslužite.
Savjet
Zobene pahuljice možete skuhati i u vodi. U smjesu možete dodati orašaste plodove po želji, a čokoladu možete izbaciti, kako vas volja.
Ja sam ga napravila u obliku torte, a vi možete smjesu izliti u lim za pečenje pa rezati na kocke ili pločice. Ili, ako želite svako jutro pojesti zdjelicu zobenih pahuljica sa svježim voćem i možda grčkim jogurtom, smjesu istresite u nekoliko zdjelica i spremite u hladnjak pa svako jutro imate zdravi doručak. Jeftino, lagano, a ukusno i hranjivo. Iako je baza ista, ja zapravo uz ovaj „kolač“ svaki dan jedem drugačiji doručak. Grčki jogurt, sezonsko voće, čips od kokosa, kikiriki maslac, sve su to dodaci koje kombiniram i ne znam što mi se više sviđa pa ponavljam i tako u krug! Probajte i uživajte, iznenadite goste koji sigurna sam neće pogoditi da je riječ o zobenim pahuljicama, nisu ni moji!
Fotografija: Priča jedne kuhače