Ljeto je jučer završilo, a mi se od njega opraštamo sa stilom – jednostavnim doručkom s jogurtom, müslima i preljevom od jagoda koji će vas očarati svojim izgledom.
Sastojci
- grčki jogurt ili skyr
- müsli
- svježe ili smrznute jagode
- med
Priprema
Za početak izradite preljev od jagoda tako da narežete svježe jagode na komadiće ili otopite zamrznute jagode pa ih narežete na komadiće. Zatim stavite jagode u duboku posudu, dodajte im žličicu do dvije meda, ovisno o tomu koliko sladak preljev želite dobiti te uključite štapni mikser i miksajte dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.
U visoku času (od otprilike 500 ml zapremnine) slažite sastojke: jogurt, preljev, müsli dok god vam sastojci mogu stati u čašu, vodeći računa da vam preljev od jagode bude zadnji sloj.
Po vrhu možete staviti malo müslija, sjeckanih jagoda ili sjeckanih badema, ovisno o tomu što najviše volite.
Fotografija: Mirjana Bošković Smrekar