Poznata glumica te radijska i televizijska voditeljica Doris Pinčić Rogoznica samo za Slatkopediju otkrila je svoju ljubav prema sirovim tortama, ali i činjenicu da joj čokolada od 100 grama može trajati i više od tjedan dana – jer je njoj dovoljna samo jedna kockica čokolade dnevno.
Doris Pinčić Rogoznica veliku je slavu stekla glavnom ulogom u seriji Larin izbor koja se prikazivala od 2011. do 2013., a u kojoj je utjelovila Laru Božić. Larina ljubavna priča s Jakovom Zlatarom (Ivan Herceg) izazvala je veliki interes publike, a samoj Doris otvorila je brojna vrata.
Tako je, nakon te uloge ova glumica, koja je završila Akademiju glume i lutkarstva u Osijeku, ostvarila brojne televizijske, filmske i kazališne uloge, a postala je i nezaobilazno lice televizijskih showova, kao i omiljen glas radijskog etera.
Ipak, unatoč velikoj ljubavi prema poslu, Doris je najsretnija u svom domu, u društvu svojih omiljenih muškaraca – muža Borisa i sina Donata. Sve o njihovim navikama i izborima kad je u pitanju izbor slastica, ispričala je u razgovoru za naš portal
Koja je vaša omiljena slastica i zašto?
Više volim slano nego slatko općenito, ali raduje me svaki ili svaki drugi dan gricnuti kockicu-dvije čokolade i toliko mi je doslovno dovoljno. Od mojih slastica na repertoaru su uvijek one “zdrave”, tj. one u kojima tradicionalne namirnice za kolače pokušavam zamijeniti nutritivno kvalitetnijim.
Volite li pripremati slastice i ako da koju najčešće radite? Koja je najuspješnija slastica koju ste ikada napravili?
Volim kad imam vremena i dobru prigodu. Moji dečki nisu baš ljubitelji slatkog pa onda nemam volju raditi samo za sebe. Slatko pripremam kad mi dolaze gosti,a to je najčešće i najuspješnije neka od sirovih torti po receptu fantastične Mihaele Devescovi.
Pomaže li vam Donat pri izradi slastica? Imate li neku anegdotu vezanu za zajedničku izradu?
Pomaže, uvijek sve nastojimo raditi zajedno. On uvijek nešto miješa sa strane, dodaje sastojke u blender i na kraju rijetko što od toga jede (smijeh).
Volite li više klasične ili zdrave slastice? Zašto?
Kao što sam ranije rekla, puno više volim zdrave slastice jer mislim da s malim promjenama u sastojcima možemo i kroz desert dobiti nutritivno kvalitetan obrok, a ne samo trenutno zadovoljavanje potrebe za slatkim. Sirovi kolači su apsolutno iznenađenje, nema ustupka kad je okus u pitanju.
Koju zdravu slasticu najradije pripremate? Voli li Donat degustirati zdrave slastice ili ga je potrebno nagovarati da ih pojede?
Najviše pripremam sirove torte i Donat baš nije fan ni toga ni općenito slatkog, ali radosna sam jer sam mu uspjela podvaliti sladoled od banane i kakaa koji je odličan.
Postoje li neke slastice koje uobičajeno izrađujete za Božić, Uskrs ili važnije obiteljske proslave? Koje su to slastice?
Svaki Božić radimo klasične medenjake u obliku sobova za koje sam recept ukrala od Rudolfa sa 24kitchen. Za Uskrs kod mame tradicionalne pince, a kad se ima vremena i domaćih jabuka najklasičnija pita od jabuke, za mene desert bolji od najboljih na svijetu.
Jeste li skloni „ubijanju tuge“ u slasticama? Ako da koja Vam to slastica najbolje liječi tugu?
Zapravo i ne baš. Radije ću pojesti slanu štrudlu nego čokoladu ili sladoled i da, ja sam iz one sekte koja pojede kockicu čokolade i ostalo ostavi. Tabla čokolade od 100 g mi traje tjedan ili više.
Počastite li se nekom slasticom kako bi proslavili neki osobni uspjeh i ako da koja je to slastica?
Nemam takav ritual. Ako mi dođe jesti slatko, jedem ako ne, ne jedem i to je to. Ako već i dođe do toga, onda je to najčešće sladoled.
Otkrijte nam slasticu koja svojim okusom u vama budi lijepe uspomene iz djetinjstva? Zašto vas baš ta slastica vraća u djetinjstvo?
Moja mama je uvijek genijalno spremala sva dizana tijesta pa valjda zato ako već i jedem kolače, jedem uvijek te najjednostavnije i meni najdraže – kiflice, buhtle, štrudle, orahnjače, makovnjače i slično…
Već nekoliko sezona vodite emisiju Tri, dva, jedan, kuhaj! Jeste li u tom periodu i sami naučili nešto novo kad je u pitanju priprema slastica? Od kojeg ste člana žirija najviše naučili u tom području?
Slastice se više pripremaju u 321 peci, ali imali smo i mi takvih izleta i svakako sam najviše naučila od Žakline (Troskot, op.a.) koja je za slastice doista „tatamata“. Nedavno mi je radila tortu za krštenje na kojem sam bila kuma, na takvim događanjima obično svi probrljaju tortu, reci ću samo da se ovdje tražila feta više (smijeh).
Fotografije: Iz privatnog albuma Doris Pinčić