Dragica Lukin dobitnica je posebnog priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva koje joj je dodijelio vodič Gault&Millau.
Gastronomski vodič Gault&Millau doživio je svoje novo, hrvatsko izdanje, a prigodom predstavljanja novog izdanja održana je i ceremonija dodijele priznanja najboljim hrvatskim chefovima i restoranima.
Među nagrađenima se našla i Dragica Lukin, jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih slastičarki, koja je dobila posebno priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva.
Podsjetimo, Dragica Lukin, vlasnica Ville Soši u Umagu, slastičarka je s impresivnom hrvatskom i svjetskom karijerom, koja je do sada osvojila brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu te je postala međunarodni gastronomski sudac i članica Hrvatske kulinarske akademije, kao i predsjednica Hrvatskog saveza slastičara, a to je tek dio njezine bogate slatke biografije, zbog čega joj je Gault&Millau, kao jednoj od najboljih ambasadorica hrvatskog slastičarstva, i dodijelio nagradu.
Inače, Gault&Millau jedan je od dva najveća svjetska gastronomska vodiča i jedini s hrvatskim izdanjem. Na prošlotjednoj večeri u hotelu Esplanada dodijeljene su i brojne druge nagrade, a gosti su uživali u večeri koju su pripremile vrhunske chefice Ana Grgić, chefica Esplanadeinog restorana Zinfandel’s i nositeljica titule Veliki chef sutrašnjice Gault&Millau Croatia 2018 i Francuskinja Coline Faulquier, chefica i vlasnica restorana Signature u Marseilleu, i nositeljica titule Mladi talent Gault&Millau France 2017.
Napomenimo na kraju da se u ovogodišnjem hrvatskom izdanju vodiča našlo 202 restorana, 82 POP restorana, 101 vino i 20 hotela.
Fotografije: Light komunikacije