Svjetski sladoledarski kup održat će se od 19. do 21. siječnja na Sigepu u Riminiju.
Sljedećeg siječnja u sklopu sajma Sigep održat će se deveti svjetski kup sladoledara. Od 19. do 21. siječnja 2020. predstavnici dvanaest zemalja odmjerit će svoje snage u osam kategorija: dekorirana posudica za sladoled; monoporcija u staklu; misteriozna kutija; umjetnička sladoledna torta; jelo haute cuisine; skulptura od leda i krokanta, snack od sladoleda te veliki, finalni buffet.
Njihov će rad ocjenjivati 14 tehničkih sudaca, 7 međunarodnih novinara i 3 umjetnička suca, a u svakoj će ekipi biti jedan sladoledar, jedan slastičar, jedan kuhar i jedan kipar koji radi ledene skulpture, a vodit će ih njihov menadžer.
Zemlje koje će se boriti za naslov najboljih su: Meksiko, Singapur, Malezija, Japan, Njemačka, Italija, Francuska, Španjolska, Poljska, Argentina i Kolumbija, dok se za dvanaesto mjesto u finalu bore predstavnici Australije, Mađarske i Maroka.
Hrvatska, nažalost, na ovom natjecanju neće imati svog predstavnika.
Izvor: Tutto Gelato
Fotografija: Pixabay