Na ovom će tečaju šest polaznika u osam tjedana imati priliku naučiti kako izraditi različite vrste tijesta, krema i glazura, ali i različite bombone, praline te dekoracije.
Gourmandise organizira dvomjesečni popodnevni slastičarski tečaj koji započinje 9. listopada 2017. Tečaj će se održavati svaki ponedjeljak, utorak i srijedu, od 17:00 do 21:30 te će se održati i dva dodatna tečaja četvrtkom. Na ovome će tečaju, tijekom osam tjedana njegova održavanja, polaznici proći kroz bogat program na kojem će naučiti kako izraditi više od dvadeset vrsta biskvita te više od dvadeset vrsta prhkih tijesta i keksa, lisnata i dizana tijesta, eklere i choux tijesto, makaronse, zatim više od četrdeset različitih krema i ganachea, do deset različitih vrsta glazura, različite vrste karamela, briochea i rum baua, dvanaest vrsta čokoladnih pralina, nekoliko vrsta bombona, različite cheesecakeovi i crème brulee te više od deset vrsta čokoladnih i ostalih dekoracija.
Sve ovo podijeljeno je u osam kategorija koje će se obrađivati tijekom svakog tjedna tečaja. Tako će se prvog tjedna naučiti klasične međunarodne i francuske torte, drugi tjedan bit će posvećen prhkom tijestu i cheesecakeovima, a treći će tjedan biti posvećen slatkoj pekari. U četvrtom tjednu obrađuju se mali slatkiši I čokoladne dekoracije, u petom mousse torte, a u šestom individualni deserti. U sedmomtjednu učit će se o čokoladnim pralinama, dok je zadnji tjedan rezerviran za ispite, prilikom kojih svaki student dobiva svoj program.
Program je osmišljen tako da se prođe i nauči što više različitih deserata kako bi polaznici u budućnosti mogli koristiti dobiveno znanje i recepte pri izradi vlastitih slastica, kombinacija i dekoracija. Svaki od recepata polaznici izrađuju samostalno, od početka do kraja, a po završetku tečaja dobivaju Certifikat o položenom tečaju koji ipak nema vrijednost svjedodžbe o završenoj školi.
Maksimalni broj sudionika koji se mogu prijaviti ograničen je na šest osoba, a ostala su još dva slobodna mjesta. Polaznici slastičarskog tečaja ostvaruju i posebne bonuse kao što su: slastičarska kuta koju će nositi na tečaju, a koja im ostaje nakon završetka tečaja, popusti na različite proizvode Gourmandisea, popust na master-classove tijekom razdoblja održavanja slastičarskog tečaja te portfolio profesionalnih slika radova s ispita polaznika koje polaznici mogu koristit za prezentaciju svog iskustva te promociju.
Sve informacije o dvomjesečnom slastičarskom tečaju zainteresirani mogu dobiti na e-mail adresi: info@gourmandise.hr ili na brojeve telefona: 01/6140158 te 099/3436456.
Fotografije: Gourmandise