Iskoristite zadnje ovogodišnje jagode za izradu džema od jagoda po receptu Nevene Josipović s bloga Bake Cakes.
Sastojci
- 1 kg očišćenih jagoda
- 30 dag šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema
Očišćene i oprane jagode, prerežite na četvrtine, stavite u veću posudu, uspite šećer i vanilin šećer te pustite da odstoji desetak minuta.
Stavite na laganu vatru i dobro miješajte dok se šećer ne otopi.
Kuhajte otprilike sat i pol. Na tanjur stavite žlicu džema i provjerite svoju željenu gustoću koju želite postići.
Ako želite napraviti pekmez ili marmeladu onda jagode usitnite štapnim mikserom i smanjite vrijeme kuhanja. Bit će vam sasvim dovoljno sat vremena jer samim usitnjavanjem dobivate veću gustoću.
Staklenke operite u vrućoj vodi te zagrijte u pećnici na 100°C, cca 15 minuta.
Vrući džem uspite u vruće staklenke i zatvorite ih. Možete ih okrenuti naopako dok se ne ohlade da naprave bolji vakum(ja ih obično držim naopako do sljedećeg jutra).
Dobili ste jedan divni džem u kojem možete uživati!
Fotografija: Bake Cakes
[print_link]