Na našem portalu već imamo objavljen recept Nevene Josipović za džem od jagoda, a danas vam donosimo i onaj Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.
Sastojci
- 5 kg svježih jagoda
- 1,5 kg šećera
Priprema
Jagode operite, očistite i narežite na manje komade. U veći lonac u kojem će te kuhati džem slažite red jagoda, red šećera.
Ostavite jagode i šećer neka stoje preko noći kako bi jagode pustile svoj sok.
Idući dan kuhajte džem od jagoda na srednje jakoj vatri, uz stalno miješanje. Ovisno o tome koliko su jagode vodene, džem će se kuhati otprilike 2 sata. Gustoću džema provjerite tako da manju količinu džema izvadite na tanjurić i ohladite.
Tijekom kuhanja stvarat će se pjena. Nju pokupite šefljom ili većom žlicom i bacite.
Kuhani džem ulijte u sterilizirane staklenke (oprane, osušene i zagrijane u pećnici na 200°C) te ih zatvorite metalnim poklopcem. Ohlađeni džem čuvajte na tamnom, suhom i hladnom mjestu.
Fotografija: Slatki svijet torti i kolača
[print_link]