Iako su samo tri zemlje potvrdile svoje sudjelovanje, pred uglednim slastičarom Françoisom Perretom veliki je zadatak odabrati najbolje za finale kupa u Lyonu 2023.
Prije samo nekoliko tjedana Sirha Europain je objavila promjenu datuma održavanja, sa siječnja na ožujak, kako bi se osigurala optimalna zdravstvena sigurnost izlagača, natjecatelja i posjetitelja.
Sada je objavljeno i više detalja o jednom od važnijih događanja, European Pastry Cup 2022., europskim kvalifikacijama za Coupe du Monde de la Pâtisserie (CMP), koji će se održati 28. ožujka 2022.
Samo su tri zemlje potvrdile svoje sudjelovanje na ovom natjecanju i to: Danska, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Na petosatnom natjecanju rad kandidata iz ovih triju zemalja nadzirat će François Perret, ugledni slastičar iz Ritza u Parizu, ujedno i najbolji svjetski restorantski slastičar u 2019. te počasni predsjednik ovog događanja.
Nakon ovog natjecanja, slijedi veliko finale kupa u Lyonu 2023.
Izvor: sogoodmagazin.com