Na društvenim mrežama naše drage Katarine Paoletić sa stranice Nešto slatko by Katarina pronašli smo ovaj odličan recept za mak kocke – pripremite ih i vi.
Sastojci
Biskvit
- 8 jaja (odvojeno bjelanjci od žumanjaka)
- 250 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 170 g omekšalog maslaca
- 200 g maka
- 4 žlice oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- + 6 velikih žlica pekmeza od marelice
Glazura
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 g čokolade za kuhanje
- prstohvat soli
Priprema
Žumanjke miksajte sa šećerima dok ne postanu svijetli i kremasti. Dodajte im maslac, pa sve ostale sastojke. U dobivenu smjesu lagano i postepeno umiješajte prethodno izmiksani snijeg od bjelanjaka.
Biskvit stavite peći u lim za pečenje veličine 30 x 40 cm obložen papirom za pečenje na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Na topao biskvit namažite pekmez. Dok se biskvit s pekmezom prohladi, prelijte ga čokoladnom glazurom.
Glazura
Navedene sastojke sjedinite i stavite na laganu vatru. Miješajući otopite čokoladu (vrhnje ne smije proključati). Nakon što se čokolada otopila, prelijte glazuru preko pekmeza. Ohladite, izrežite i uživajte u ovom klasično, ali prefino desertu od maka!
Fotografije: Katarina Paoletić