Za sve one koji prvi put kreću u izradu duplexice, donosimo zlata vrijedne savjete Ive Erić, vlasnice slastičarkog brenda Šlag na kraju.
Mnogima je izrada duplex torte veliki izazov i stalno odgađaju kad će prvi put pripremiti ovakvu tortu. Jedna od njih je i pratiteljica profila Šlag na kraju, koja je ovog vikenda Ivi Erić, vlasnici ovog poznatog slastičarskog brenda, postavila upravo to pitanje – savjeti za amatere za pripremu duplex torte.
Savjete koje je Iva tom prilikom podijelila sa svojim pratiteljima, uz njezinu dozvolu, danas dijelimo sa svima vama.
Svaki sloj dobro ohladiti
Ne juriti i ne uvjeravati samu sebe da se nešto može brzo stisnuti. Između svakog sloja tortu staviti u hladnjak ili zamrzivač, za svaki slučaj.
Dobar podložak
Koristiti dobar podložak između katova (gornjeg i donjeg dijela duplexa) – ne neki koji se može namočiti nego plastificirani s obje strane.
Koristiti dobre stupiće
Ne neki koji se mogu saviti pod težinom gornjeg kata ili namočiti (papirnate slamke su loš odabir, a često vidim da ih ljudi koriste).
Savršeno poravnanje
Paziti da su stupići savršeno poravnati s površinom, a ne da vire jer onda gornji kat neće nasjesti na donji lijepo nego će plesati i otplesati sa strane na pod (dogodilo mi se davno).
Čvrsta krema
Koristiti čvrstu kremu za oblaganje i obavezno oblagati tortu u nekoliko slojeva te između svakog staviti na hlađenje.
Na samom kraju ovih korisnih savjeta, Iva je svoje pratitelje ohrabrila riječima: „Možete vi to!!! Sretno“
Fotografija: Canva, Instagram story slagnakraju