Najslađe božićno drvce ovih se blagdana može naći na vašem stolu – kako ga pripremiti otkriva nam Marija Herjavić Jerkić.
Sastojci
Keksi
- 300 g oštrog brašna
- 40 g mljevenih orašastih plodova
- 120 g kristal šećera
- ½ praška za pecivo
- 140 g maslaca
- 1 jaje
- vanilija
Maslac krema
- 100 g omekšalog maslaca
- 200 g šećera u prahu
- aroma vanilije
- prehrambena boja
I još
- šećer u prahu za posip
- perlice
Priprema
Keksi
Sve sastojke (neka budu hladni) za keks umijesite u homogenu smjesu, omotajte prozirnom folijom i stavite kratko u hladnjak. Razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na pola centimetra debljine, izrežite kalupima u obliku zvijezda (8 različitih veličina), prebacite na lim za pečenje i pecite u pećnici ugrijanoj na 180°C 11-12 minuta.
Krema
Dobro povežite sve sastojke, ubacite u dresir vrećicu i ukrasite kekse slažući oblik bora te ukrasite perlicama i na kraju pospite šećerom u prahu da izgleda poput snijega
Napomena: Mogu se ispeći i obični keksi i tako nadjenuti kremom.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić