Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola donosi recept za troslojnu tortu napravljene od samo jedne smjese koja se sama podijeli na podlogu, kremu i biskvit, a koja okusom podsjeća na kremšnite – isprobajte je i vi.
Sastojci
- 250 g maslaca
- 8 jaja
- 300 g šećera
- 10 vrhom punih žlica glatkog brašna
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- naribana limunova korica
- 1 l litra mlijeka
Priprema
Maslac otopite i ostavite ga sa strane da se ohladi. U posebnoj zdjeli miksajte žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. U smjesu od žumanjaka dodajte prosijano brašno, omekšali maslac, vaniliju, koricu limuna te postepeno dodajte mlijeko. Dobivenoj smjesi lagano dodajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu nemojte puno miješati da ne razbijete „oblake“ od bjelanjaka. Smjesu ulijte u namašćenu i pobrašnjeni kalup za pečenje te stavite peći na 170 stupnjeva 1 sat.
Fotografije: Mrvice sa stola