Da se malo odmaknemo od voća i povrća koje je zadnjih dana zavladalo receptima na našem portalu, danas vam donosimo recept za fini čokoladni kolač koji je s nama podijelila Nevena Josipović s bloga Bake Cakes.
Sastojci
- 150 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 60 g oštrog brašna
- 3 jaja
- 35 g kakaa u prahu
- 3-4 žlice mljevenih oraha
- 50 g čokolade za kuhanje
Priprema
Za početak napravite snijeg od bjelanjaka.
Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodajte jedan po jedan žumanjak i lagano miksajte. Zatim dodajte kakao i brašno te nastavite miksati dok se smjesa ne sjedini. Za kraj dodajte bjelanjke i promiješajte pjenjačom.
Pećnicu prethodno zagrijte na 170°C. Koristite kalup za kruh (onaj duguljasti) ili neki manji kalup koji imate pri ruci.
Kalup pouljite i pospite s malo brašna. Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 minuta Probajte čačkalicom da li je gotov.
Kada je kolač gotov, izvadite ga još vrućeg iz kalupa i pospite s 3-4 žlice mljevenih oraha. Čokoladu za kuhanje otopite s malo ulja i prelijte preko ohlađenog kolača.
Odmah ga možete poslužiti samo pazite da ne pojedete sve sami jer nestaje u trenu.
Fotografije: Bake Cakes
[print_link]