Ovaj tjedan počinjemo na francuski način i to zahvaljujući našoj suradnici Jannetti Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača koja nam je poslala recept za francuski tost.
Sastojci
- tost kruh ili bijeli kruh (star 2-3 dana)
- 2 jaja
- 100 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera u prahu
- malo cimeta
- 1 žličica arome vanilije
Priprema
Jaja razmutite pjenjačom pa dodajte slatko vrhnje, šećer u prahu i cimet. Svaku krišku tosta kratko umočite u pripremljenu smjesu pa stavite u tavu u kojoj ste otopili maslac i malo ulja.
Tost kratko prepecite sa svake strane dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
Topli tost posipajte šećerom u prahu i poslužite.
Napomena
Francuski tost odlično se slaže sa svježim ili konzerviranim voćem poput marelica, breskvi, malina, jagoda…
Fotografija: Slatki svijet torti i kolača
[print_link]