Ovogodišnji trofej pripao je Francuzima, dok su drugo i treće mjesto osvojili Kinezi i Japanci, a osim ovih dodijeljeno je i pet posebnih nagrada.
U Milanu se, 14. i 15. listopada, u sklopu Host Fiera Milano održalo natjecanje Campionato del Mondo Pasticcerie, Gelateria e Cioccolateria na kojem su se mogle vidjeti moderne torte, praline, pojedinačne porcije sladoleda i spektakularne skulpture u čokoladi te šećerna umjetnosti.
Ovo je natjecanje organizirao FIPGC – Federazione Internazionale Pasticceria Gelateria Cioccolateria, a na natjecanje se prijavilo 12 zemalja s 36 natjecatelja iz sektora slastičarstva, sladoledarstva te čokolatijerstva.
Pobjedu je odnijela ekipa iz Francuske, a tim su sačinjavali natjecatelji Luc Bodin, Nabil Barina, Amaury Lafonta te Chrikioui Charaf Eddine kao trener. Drugo mjesto zauzela je ekipa iz Kine koju su predstavljali Liu Zhaokai, Liu Fuhuan, Liang Ling dok je treće mjesto pripalo ekipi iz Japana koji su predstavili Kawano Keiichi, Matsuda Midori, Mita Masaki.
Osim glavnih, dodijeljene su i posebne nagrade, i to: novinarska kritika Ekvadoru, najbolja pralina Japanu, najbolja moderna torta Kini, najbolja pojedinačna porcija sladoleda Francuskoj te najbolja skulptura Peruu.
Ovogodišnja tema natjecanja bila je „Glazba vaše nacije.”, a svojom su maštom natjecateljski timovi dali život glazbenoj tradiciji svoje zemlje.
Stručni žiri bio je sačinjen od međunarodnih sudaca s iskustvom u ovom sektoru, a predsjednik je bio Herve Boutin.
Izvor: horecanews.it
Fotografija: FIPGC