Irena Gavran s bloga Pregacha pobrinula se za današnji božićni recept – omiljeni medenjaci tako su danas svoje mjesto našli u browniesu.
Sastojci
- 170 g maslaca
- 200 g čokolade (ja sam koristila 100 g mliječne, 100 g tamne čokolade)
- 3 jaja
- 200 g smeđeg šećera
- 100 g glatkog brašna
- 35 g kakaa
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 1 žličica mješavine za medenjake
- 2-3 žličice đumbira u prahu
Priprema
Pećnicu upalite na 160 stupnjeva i jedan lim za pečenje dimenzija 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje.
Otopite maslac i čokolade na pari.
Jaja miksajte sa šećerom, dok se smjesa ne udvostruči i postane jako pjenušava. To će trajati sigurno 5 minuta.
Kad su se jaja dobro umiksala, dodajte otopljenu čokoladu i maslac i sve sjedinite.
Na kraju dodajte prosijano brašno, kakao i začine, pa špatulom lagano umiješajte sve kako biste dobili kompaktnu smjesu.
Istresite u pripremljen lim za pečenje i pecite 25-30min, odnosno dok se ne napravi kora na kolaču.
Fotografije: Pregacha