Grad Dubrovnik će tijekom četiri dana održavanja Good Food Festivala posjetiteljima pružiti mogućnost sudjelovanja na brojnim prezentacijama i radionicama, a posebno su zanimljive slatke radionice Udruge Deša na kojima će se izrađivati tradicionalne dubrovačke slastice.
Od 19. do 22. listopada 2017. u Dubrovniku će se, u organizaciji grada Dubrovnika, održati Good Food Festival.
Četvrto izdanje ovog festivala donosi bogatu i raznoliku ponudu hrane i vina te brojna događanja, među kojima se ističe radionica pripreme tradicionalnih dubrovačkih slastica u Udruzi Deša. Na radionicama će posjetitelji imati priliku naučiti kako se izrađuju Stonska torta, Hrostule, Korčulanski klašuni te prikle. Svaka od radionica održavat će se svakog dana festivala s početkom u 10 sati u prostorijama Udruge Deša.
Osim ovih slatkih radionica posjetitelji će imati priliku sudjelovati na prezentaciji izrade zaboravljenog kolača Manđarica koja će se održati 20. listopada 2017., u TIC Pile s početkom u 11 sati, pod vodstvom Jadranke Ničetić te Lucije Tomašić, zatim na radionici berba i kuhanje džema od maginja u Majkovima, 21. listopada 2017. s početkom u 9 sati (organiziran je prijevoz s Pila) te na prezentaciji i kušanju tradicionalnih slastica pod nazivom Skok na Vis, u prostorijama TIC Pile, 22. listopada 2017., s početkom u 17 sati.
Bogatim programom predviđene su i brojne druge radionice i prezentacije, poput radionice Zdravo i fino pod vodstvom Maje Brekalo, zatim radionica za učenike TUŠ Dubrovnik Pasta i razgovori o hrani pod vodstvom voditeljice Marine Žibert Ercegović, prezentacija i kušanje Lekrija, jedinog vina koje se „proizvodi u Dubrovniku“, u prostorijama vinarije „Škar“, gastronomske prezentacije Vukovarsko-srijemske županije Okusi Srijema i Slavonije, stručnog vođenja za učenike privatne gimnazije Dubrovnik u suradnji s Domom Marina Držića, pod nazivom Marin Držić i dubrovačka renesansna kuhinja, ispred Orlandova stupa, prezentacija tradicionalnih jela i vina s otoka Krka u restoranu Kantenari Sunset Beach Dubrovnik te brojne druge.
U nedjelju, 22. listopada, održa će se i humanitarna manifestacija Dubrovačka trpeza na kojoj će se na trpezi duž cijeloga Straduna predstaviti dubrovački ugostitelji, hotelijeri, vinari, pekari i slastičari.
Fotografije: Turistička zajednica grada Dubrovnika