U današnjem receptu, čiji je autor Božo Lučić, osvaja kombinacija prženih bajama i čokolade.
Sastojci
Biskvit
- 1 maslac
- 10 jaja
- 20 dag šećera u prahu
- 30 dag čokolade za kuhanje
- 25 dag bajama (badema)
Premaz
- malo marmalade od marelice
- 5 dag prženih mljevenih badema
Priprema
Istući maslac sa šećerom I dodati žumanjke. Otopiti čokoladu I dodati smjesii. Bajame zapžiti na tavi pa pola samljeti, a pola nasjeckati. Bajame dodati smjesi I na kraju umiješati bjelanjke. Izliti u kalup za tortu (26 cm) I peći na 170-180°C 45 minuta. Kad se malo ohladi vrh premazati marmeladom I posuti bajamima (bademima).
Savjet
Ako vam se pri pečenju gornja kora (vrh torte) raspukla ili podigla kad se malo ohladi skinite je (ogulite) I tako stavite premaz).
Fotografija: Božo Lučić
[print_link]