Maslac od badema glavna je zvijezda keksića čiji nam recept stiže s bloga What’s for dessert?, a koji su kao stvoreni za nedjeljno opuštanje.
Sastojci
(za 18 keksića)
- 1 jaje
- 250 g maslaca od badema
- 2 – 3 žlice eritritola (ili šećera prema ukusu)
- 1 žličica sode bikarobone
I još (za dekoraciju)
- 50 g rastopljene čokolade
- 30 g grubo mljevenih badema
Priprema
Razmutite jaje. U maslac od badema umiješajte nekoliko žlica eritritola ili šećera pa probajte slatkoću. Dodajte jaje i sodu bikarbonu pa miješajte dok se sastojci ne sjedine. Smjesa će postati dovoljno gusta da možete oblikovati kuglice i dovoljna je za 18 keksa.
Oblikujte kuglice i slažite ih na lim obložen papirom za pečenje pa ih malo spljoštite. Ostavite dovoljno razmaka između kuglica, jer će se keksi tijekom pečenja raširiti. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
Pečene kekse pustite da odstoje 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku i pustite da se ohlade do kraja. Ohlađene kekse umočite u rastopljenu čokoladu (pola keksa) i pospite komadićima badema.
Fotografija: What’s for dessert?