Još jednu našu suradnicu nadolazeća Noć vještica inspirirala je za izradu prigodnih keksića – Kristina Štriga danas nam donosi nam recept za Halloween keksiće.
Sastojci
- 220 g glatkog brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- ½ čajne žličice soli
- 70 g maslaca
- 100 g maslaca od kikirikija
- 1 jaje
- 60 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica mlijeka
- 20-30 čokoladnih kuglica
- 5 g čokolade za kuhanje
- 40-60 očiju od bombona
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
U posudu dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo te dodajte sol. U drugoj posudi miksajte maslac, kikiriki maslac, jaje, šećer u prahu, vanilin šećer i mlijeko oko 3 minute. Kad je smjesa povezana dodajte suhe sastojke. Miksajte još minutu.
Od smjese oblikujte kuglice veličine oraha te svaku u sredini udubite palcem. Pecite 10-13 minuta. Na vruće keksiće utisnite čokoladnu kuglicu u sredinu gdje ste napravili udubinu palcem. Ostavite 5 minuta na sobnoj temperaturi te preselite u zamrzivač na 10 minuta.
Za to vrijeme rastopite 5 g čokolade za kuhanje te je uspite u vrećicu za zamrzavanje kojoj ćete odrezati vrh.
Izvadite keksiće iz hladnjaka. Pomoću čokolade zalijepite oči te nacrtajte noge. Ostavite 10 minuta da se stvrdne i poslužite.
Kekse čuvajte u staklenoj ili metalnoj posudi i potrošite u roku od dva tjedna.
Fotografije: Kristina Štriga