U sklopu ovogodišnjeg festivala održat će se, između ostaloga, i četiri radionice u sklopu kojih će posjetitelji naučiti kako izraditi slastice bez korištenja sastojaka životinjskog podrijetla.
Jubilarni 10. ZeGeVege festival, najveći veganski festival u ovom dijelu Europe, pod sloganom „Hrvatska Veganmania“, održat će se 8. i 9. rujna 2017., na trgu bana Jelačića, u Zagrebu, s početkom u 9 sati. Na ovogodišnjem izdanju festivala održat će se brojna zanimljiva predavanja, stručna savjetovanja, radionice kuhanja i pripremanja hrane s degustacijama, radionice prirodne kozmetike te ostali edukativni sadržaji pod vodstvom zanimljivih predavača, nutricionista te stručnjaka iz različitih područja. Među različitim radionicama održati će se i radionice izrade zdravih slastica. Anita Petrović , čiji je hobi vegeniziranje tradicionalnih domaćih recepata, održat će radionicu pod nazivom Bez jaja = bez problema, na kojoj će posjetitelje naučiti kako zamijeniti jaja u biskvitnim kolačima te će izraditi čokoladne browniese koje će se moći degustirati. Također, posjetitelji će dobiti i recept za ovu zdravu slasticu. Anita Euschen na ovaj će festival donijeti dašak Azije te će na radionici pod nazivom Čokoladna halava pokazati kako izraditi jednostavnu, popularnu indijsku slasticu. Nikolina Plenar će okupljenima na radionici pod nazivom Šnenokle bez jaja pokazati kako izraditi ovu tradicionalnu slasticu u veganskom ruhu. Otkrit će koji sastojak u potpunosti može zamijeniti snijeg od bjelanjaka, ali i kako općenito pripremati tradicionalne slastice bez sastojaka životinjskog podrijetla.
Mihaela Devescovi će na radionici pod nazivom Sirova čokolada posjetiteljima pokazati kako izraditi sirovu čokoladu u svega pet minuta od pravih sirovih zrna kakaa. Sve navedene radionice održavat će se za vrijeme trajanja festivala.
Na festivalu će se predstaviti i različiti izlagači među kojima su i izlagači slatkih proizvoda: True Mex, Bijolada čokolade, Gelati d’Oro sladoledi, Bruna natürlich Eis sladoledi, Štrudlmania i Okus doma- zadruga za interkulturalnu suradnju koji će među ostalim egzotičnim jelima nuditi i beignet – afričke fritule.
Fotografije: ZeGeVege