Spisateljica i antropologinja Andrea Pisac autorica je nove slatke kuharice Croatian Desserts: 50 authentic recipes to make at home.
Brojnim hrvatskim turistima nakon posjeta našoj domovini, osim prekrasne prirode i bogate povijesti i kulturne, u sjećanju ostaju i slastice koje su kod nas probali. Zagrebačka spisateljica i antropologinja Andrea Pisac, autorica turističkog bloga Zagreb Honestly, svojom najnovijom kuharicom Croatian Desserts: 50 authentic recipes to make at home u cijelosti napisanoj na engleskom jeziku, omogućila je brojnim strancima diljem svijeta da u svojoj kuhinji isprobaju neke od recepata karakterističnih baš za našu zemlju.
Sama Andrea kaže da su ju na pisanje ove kuharice ponukali brojni komentari i pisma stranih čitatelja pa je upravo zato ona spojila svoja dva talenta: spisateljski i slastičarski.
Kuharica se sastoji od 50 tradicionalnih recepata, a zastupljeni su razni recepti koji se tradicionalno spravljaju kod nas ili su se s vremenom u našim kuhinjama udomaćili. Svaki recept ima vrlo detaljan postupak koji je ilustriran fotografijama, što omogućuje i onima manje iskusnima da se iskušaju u izradi kolača.
Ova nova slatka kuharica ima 418 stranica, 550 fotografija, 50 korak-po-korak detaljnih recepata, a svaki od njih predstavljen je i kroz nadahnutu priču.
Kuharica u kojoj se spajaju kulinarsko pripovijedanje i precizni recepti može se kupiti na ovoj stranici u dva elektronička oblika pdf i epub.
Fotografije: Andrea Pisac