Ako su vam božićne zalihe keksića pri kraju, mi vam donosimo recept za husarske kolačiće koji nam stiže s bloga Sweet life by Karla autorice Karle Kovačić, a zahvaljujući kojemu ćete za čas stvoriti nove, slatke zalihe.
Sastojci
- 140 g maslaca sobne temperature
- 140 g svinjske masti sobne temperature
- 140 g šećera
- 3 žumanjka
- 420 g brašna
- cca 50 g džema od marelice
- cca 50 g džema od aronije
Priprema
Pjenasto izmiješajte maslac i mast. Umiješajte šećer i žumanjke i to izmiksajte. Rukom umijesite brašno dok ne dobijete jednolično tijesto.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Formirajte keksiće od 10 g tijesta, zarolajte u kuglicu i pritisnite dlanom. Slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje koji ste prethodno posuli s malo brašna. Uz pomoć kuhače udubite sredinu i ispunite ju džemom po želji, ja sam kombinirala marelicu i aroniju.
Pecite 15-20 minuta dok ne dobiju svijetložutu boju.
Fotografije: Sweet life by Karla
[print_link]