Okusi maline i vanilije baš su se dobro spojili u ovom kolaču čini nam recept stiže s Instagram profila nala_angor koji vode Lana Komusanac i Goran Galović.
Sastojci
- 200 g smrznutih malina
- 160 g biljne masti
- 120 g kokosovog šećera
- 1 žlica mljevenog lana pomiješana s 3 žlice hladne vode (zamjena za jaje)
- 300 g sojinog jogurta
- 220 g pirovog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 g tapioka škroba
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica kurkume za žutu boju biskvita
- 1 žličica arome vanilije ili sastrugana vanilija iz mahune vanilije
I još
- šećer u prahu (za posipanje)
Priprema
Staviti maline da se odmrzavaju.
Kremasto izmiksati biljnu mast/maslac s kokosovim šećerom pa dodati laneno jaje i jogurt. Posebno pomiješati sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, škrob, vanilin šećer, kurkumu i vaniliju). Sjediniti obje smjese.
Voće ocijediti na papirnatom ručniku.
Pola smjese uliti u kalup, poslagati maline pa staviti ostatak smjese i na kraju preostale maline. Peći oko 60 minuta na 180 stupnjeva. Probosti čačkalicom pa ako izađe suha znači da je kolač gotov.
Gotovo ostaviti da se ohladi u kalupu, a zatim lagano posuti šećerom u prahu za dekoraciju i poslužiti.
Fotografije: nala_angor