Katarina Paoletić s Instagram profila nesto_slatko_by_katarina prvi je put u roladi spojila okuse mrkve i kokosa i kaže: za Uskrs će ponovno.
Sastojci
Biskvit od mrkve i kokosa
- 4 jaja
- 200 g smeđeg šećera
- 200 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 200 g mekog brašna
- 100 g kokosa
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 500 g naribane mrkve
Krema od kokosa
- 250 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera u prahu
- 250 g ABC sira
- 150 g kokosa
I još
- kokos za posipanje rolade
Priprema
Biskvit od mrkve i kokosa
Jaja i šećer miksajte dok ne postanu pjenasti. Dodajte im ulje i mlijeko pa nastavite miksati. Dodajte ostale suhe sastojke. Dodajte i mrkvu pa pomoću špatule sve sastojke sjedinite. Dobivenu smjesu ulijte u veliki lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen masnim papirom, poravnajte i stavite peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Pečeni biskvit odmah izvadite iz lima i zarolajte u roladu pomoću krpe ili masnog papira.
Ohlađeni biskvit odrolajte i na njega nanesite kremu te ga ponovno zarolajte da dobijete roladu.
Krema od kokosa
Maslac i šećer miksajte dok ne dobijete prozračnu kremu (petnaestak minuta minuta). Dodajte sir i na kraju kokos. Krema je odmah spreman za mazanje po biskvitu.
Nekoliko žlica kreme ostavite za namazati roladu „izvana“ kako bih se kokos mogao zalijepiti po njoj.
Roladu stavite u hladnjak na pola sata, a nakon toga uživajte u ovom finom i zanimljivom okusu.
Napomena
Ako ćete raditi dekoraciju, odnosno mrkvice, prije nego što stavite kokos u kremu, odvojite jednu žlicu sa strane i u nju umiješajte narančastu boju.
Fotografija: Katarina Paoletić