Kako nam se približava ljeto, tako i prevlast na našem portalu preuzimaju voćni recepti – danas nam je na redu onaj za lisnato tijesto s umakom od šumskog voća s potpisom Eme Žderić s Youtube kanala EmmTasty.
Sastojci
- 250 g smrznutog šumskog voća
- 70 g šećera
- 2 lista lisnatog tijesta (275 g x 2)
- 1 jaje
I još
- šećer za posipanje
Priprema
Pećnicu zagrijte na 190°C.
Šumsko voće i šećer kuhajte u loncu oko 15-20 minuta. Prebacite u zdjelicu i ostavite da se ohladi u hladnjaku na minimalno 1 sat.
Pobrašnite stol i stavite lisnato tijesto. Ja sam koristila gotovo lisnato tijesto (ne smrznuto), kratko sam ga razvaljala da ga potpuno poravnam. Podijelite tijesto na dvanaest pravokutnika. Rubove tijesta premažite vodom, najbolje je prstom lagano proći po rubovima. Umak od šumskog voća stavite u sredinu šest pravokutnika, a sa ostalih šest ih preklopite. Rubove utisnite vilicom. Oštrim nožem ili kuhinjskim nožicama razrežite tri proreza na vrhu svakog jastučića. Ponovite postupak s drugim listom.
Jastučiće slažite na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Svaki jastučić premažite razmućenim jajem.
Pecite 20-25 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Pustite da se potpuno ohlade, po želji ih možete posuti šećerom u prahu.
Fotografije: Ema Žderić