U novom proizvodnom pogonu koji će biti smješten u poslovnoj zoni Donji Kraljevac otvorit će se 50 radnih mjesta.
Najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježih i duboko smrznutih slastičarskih proizvoda te specijalnih pekarskih proizvoda, Ekos, najavio je širenje proizvodnje. Kako stoji u Ekosovom priopćenju, izgraditi će moderni proizvodni pogon, s najvišim tehnološkim standardima te otvoriti novih 50 radnih mjesta. Pogon će biti smješten u poslovnoj zoni Donji Kraljevec u sklopu tvornice slastičarskih proizvoda.
S obzirom na jako dobar rast te razvoj poslovanja odlučili su se na investiciju ukupno vrijednu 37,5 milijuna kuna, a financirati će se isključivo vlastitim sredstvima tvrtke. Izgradnja pogona planirana je u nekoliko faza, a pogon bi u rad trebao biti pušten u travnju 2022.
Josip Vojvoda, član uprave Ekos Holdinga osvrnuo se na najavljen pothvat te rekao: „Potražnja za proizvodima koje volimo, a koji se mogu lako konzumirati kod kuće, kao i funkcionalnim proizvodima vrlo je snažna. Ekos je obavezan hrvatskoj javnosti pokazati pravac u kojem ide slastičarstvo u Europi i svijetu te osigurati iskustvo uživanja u omiljenim slasticama kod kuće. Osim na odličan okus naših slastica, koje sadrže najkvalitetnije sastojke, velika pažnja posvećuje se i novim trendovima – smanjenju šećera i masti te veganskom, bezglutenskom i „to go” asortimanu.“
Osim njega, na planove za budućnost osvrnula se i Natalija Šoša, komercijala direktorica Ekosa te rekla: „Jedan od razloga za proširenje proizvodnje je i rast izvoza. Ekos je u prošloj godini zabilježio vrijednost izvoza veću od 15 milijuna kuna, odnosno preračunato u kolačima, više od 6.000.000 komada. Na listi zemalja u kojima se konzumiraju kolači proizvedeni u Hrvatskoj se, uz one u okruženju, nalaze i Austrija, Njemačka, Litva, Finska, Cipar, Kanarski otoci. Suradnja s domaćim proizvođačima poput Vindije od koje nabavljamo mlijeko i mliječne proizvode, Podravke od koje nabavljamo marmeladu od šljive, Čakovečkih mlinova od kojih nabavljamo brašno te niza domaćih proizvođača buče, rogača, limuna, gorke naranče ključ su izvrsnog okusa naših proizvoda.”
Za sada EKOS Pekarnica ima tri suvremene tvornice za proizvodnju svježih i smrznutih slastičarskih te funkcionalnih pekarskih proizvoda, a zapošljava 200 ljudi od kojih 150 slastičara.
Fotografija: Facebook stranica Ekos Cakes