Naša nova suradnica Suzana Mušac već niz godina za sebe i svoju obitelj izrađuje zdravije varijante slastica, čije recepte dijeli na svom Instagram profilu my_vegan.love, a odlučila ih je dijeliti i s nama pa vam danas donosimo recept za raw “cheesecake” od borovnica.
Sastojci
Za podlogu
- 200 g badema
- 130 g svjezih datulja (izvaditi košticu)
- 1 žličica kakao praha
Za kremu
- 300 g indijskog orašcčića (potopiti min 5h ili preko noći)
- 80 ml soka od limuna
- 90 ml agavinog sirupa
- 200 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
- 100 ml otopljenog kokosovog ulja
- 1 žlica arome vanilije
- 100 g borovnica
Priprema
Bademe sameljite u multipraktiku, dodajte im datulje i kakao te miksajte dok ne dobijete smjesu koja je kompaktna kada se stisne između prstiju. Utisnite smjesu u kalup promjera oko 20 cm (na dno stavite masni papir).
Za kremu stavite sve sastojke osim borovnica u blender, miksajte dok ne dobijete glatku kremu pa malo više od pola smjese stavite na podlogu. U ostatak kreme dodajte borovnice, izblendajte i prelijete preko torte.
Stavite je u zamrzivač minimalno 4 sata, a prije posluživanja ostavite tortu na sobnoj temperaturi da se odledi ili ju prebacite u hladnjak nekoliko sati prije da se postepeno opusti.
Čuvajte je u hladnjaku.
Fotografija: my_vegan.love