Kod naše drage suradnice Tamare s bloga What’s for dessert pronašli smo recept za slasticu koja nam se čini kao odličan izbor za vesela druženja – mini cheesecake.
Sastojci
Podloga
- 100 g keksa (koristila sam petit kekse)
- 50 g rastopljenog maslaca
Krema
- 500 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 jaja
Preljev
- 250 g šumskog voća
- 2-3 žlice šećera
Priprema
Podloga
Sameljite kekse i dodajte im rastopljeni maslac pa pomiješajte. Papirnate košarice za muffine stavite u kalup za muffine pa u svaku rasporedite 2-3 žličice mrvičaste smjese. Utisnite/poravnajte uz pomoć čaše.
Krema
Izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Umiksajte jedno po jedno jaje. Smjesu rasporedite na podlogu od keksa (2-3 žlice po košarici), pazite da ne prepunite košarice.
Kalup za muffine stavite u duboki lim u kojeg ulijte vode tako da 1/2 kalupa za muffine bude u vodi. Pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 160°C dok površina ne očvrsne. Cheesecake ohladite u košaricama pa stavite u hladnjaku preko noći.
Preljev
Preljev od voća pripremite tako da prokuhate voće sa šećerom. Možete ga propasirati, a meni je draži s komadićima voća.
Prije posluživanja odstranite papirnate košarice i prelijte voćnim umakom.
Fotografije: What’s for dessert