Na blogu Mes folies culinaires autorice Sunčice Stanković pronašli smo recept za bakin kolač s vrhnjem kojim želimo započeti svaki dan.
Sastojci
- 450 g brašna T 00
- 11 g praška za pecivo
- 150 g šećera
- naribana korica naranče
- 4 jaja
- 80 ml slatkog vrhnja
- 250 ml mleka
- 200 ml ulja
I još (po želji)
- karamel
- med
- preljev od crvenog voća, jagode ili višnje
- šećer u prahu
Priprema
Staviti brašno i prašak za pecivo u dubljoj posudi, promiješati, dodati šećer i naribanu koricu narače, napraviti udubljenje u brašnu, dodati jaja i mutiti pjenjačom, a zatim dodati ostale vlažne sastojke i njih umutiti pjenjačom.
Zagrijati aparat, premazati ga s malo ulja te uliti smjesu u aparat i peći. Služiti ih prelivene karamelom, medom, preljevom od crvenog voća, jagoda, višanja ili samo posipane šećerom u prahu, bit će jednako ukusne.
Fotografija: Mes folies culinaires