Kao najbržu i najjednostavniju roladu ikad opisala ju je njezina autorica Marija Herjavić Jerkić koja nam za početak tjedna donosi jagode i bijelu čokoladu.
Sastojci
Biskvit
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 35 g kukuruznog škroba
- 1 puna jušna žlica mljevenih badema
- malo praška za pecivo
Krema
- 125 g mascarponea
- šećer u prahu po želji
- vanilija
- ½ vrećice želatine
- 250 ml slatkog vrhnja
- jagode
I još
- bijela čokolada
- listići badema
- jagode
Priprema
Biskvit
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom dok smjesa ne pobijeli, postane čvrsta i poveća volumen. Dodati sve ostale sastojke, dobro promiješati i prebaciti u kalup veličine pećnice koji je prekriven masnim papirom. Peći na 170°C oko 15 minuta.
Kad se ispeče, odvojiti pažljivo od papira i zarolati (rolati tako da kolač bude duži).
Krema
U mascarpone umiješati šećer u prahu i vaniliju, pa pripremljenu želatinu i na kraju umiješati tučeno slatko vrhnje.
Slaganje
Biskvit lagano odmotati, premazati kremom, staviti jagode, pažljivo zarolati da krema ne iscuri i staviti u hladnjak, najbolje preko noći.
Premazati otopljenom bijelom čokoladom i posipati listićima badema i jagodama.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić