Jučer je na manifestaciji Dani hrvatskog kuharstva novim slastičarskim prvakom Hrvatske proglašen Ivan Ergović iz Valamar Riviere.
Zlatna medalja u slastičarstvu dodijeljena u sklopu ovogodišnjeg izdanja Dana hrvatskog kuharstva u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza otišla je u ruke Ivanu Ergoviću iz Valamar Riviere. Iako je trenutno zaposlen kao executive chef, a obrazovanje je stekao u financijama, food & beverage managementu i u nutricionizmu, slastičarstvo je oduvijek bilo njegova posebna ljubav. Vjeruje da svoju kreativnost najbolje može iskazati upravo u slastičarstvu. Stoga i ne čudi da se ove godine odlučio natjecati u ovoj kategoriji, a ne u kuharstvu.
„Od kako sam bio na natjecanju iz kuharstva prije 8 godina, slastičarstvo me je odmah privuklo i želja mi je bila natjecati se upravo u slastičarstvu. Instinkt mi je govorio da je upravo sada došao taj tren i da pokažem svoje znanje i kreativnost. Ono što sam si skicirao na papiru i zamislio u glavi to sam i ispunio. Naravno uvijek treba još vježbe do savršenstva.“ – odmah nakon pobjede za naš je portal komentirao Ivan.
Osvojena titula mi puno znači jer vjeruje da je ona rezultat njegova rad, ali već najavljuje da tu ne staje jer mu je ovo „jedan veliki poticaj za danje učenje i kreiranje novih slastica.“
Osim dodjele nagrade za najboljeg slastičara, jučer je dodijeljeno i zlato 12. Kamelija kupa, a ono je otišlo u ruke Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci i njenim predstavnicima u kulinarstvu i slastičarstvu Ani Vrbovski, Franji Mikinac i Stjepanu Erakoviću. Najboljom slastičarkom-učenicom proglašena je Paola Vukić iz Srednje škole Pregrada.
Redakcija Slatkopedije svima čestita na osvojenim priznanjima.
Fotografije: Privatna arhiva Ivana Ergovića