Na društvenim mrežama Muzeja čokolade objaven je i službeni datum kada će Muzej otvoriti vrata nove lokacije.
Da Muzej čokolade sa svoje dosadašnje lokacije seli na novu, kvadraturom značajno veću lokaciju, našim smo čitateljima otkrili još ljetos, a jučer je na njihovim društvenim mrežama objavljen i točan datum otvaranja nove, najslađe lokacije u Zagrebu.
Tako će zadnji dan ovog mjeseca postati puno slađi jer će upravo tada u Gundulićevoj ulici vrata otvoriti Muzej čokolade, koji zbog pripreme za selidbu ove srijede zatvara svoja vrata.
Detalje su podijelili u objavi koju ovdje prenosimo u cijelosti:
„Muzej čokolade Zagreb se seli! 🤩
Dragi posjetitelji, s velikim zadovoljstvom Vas obavještavamo da Muzej čokolade Zagreb seli u novi, veći i još uzbudljiviji prostor. Od petka 31.01.2025. nas možete naći na novoj adresi, u Gundulićevoj ulici, svega 200 metara od stare lokacije. 📍
Radi preseljenja kratko nećemo raditi, tako da nam je 14.01.2025. zadnji radni dan na staroj lokaciji. Muzej čokolade Zagreb bit će zatvoren od 15. do 30.01.2025.“
Podsjetimo, u našem newsletteru koji je izašao baš na Dan čokolade, 7. srpnja, Ružica Božić Cerovac otkrila je detalje o tomu što nas očekuje u novim prostorima Muzeja: „Selimo u novu, suvremenu zgradu gotovo dvostruko veće površine u kojoj ćemo posjetiteljima osim pojačanog postava muzeja predstaviti i proizvodni proces uživo. Odlučili smo se na iskorak pa tako više nećemo koristiti partnera u uslužnoj proizvodnji već ćemo u novom prostoru pokrenuti vlastiti proizvodni pogon. Posjetitelji će u njega imati uvid pa će kroz staklo moći gledati proizvodnju. Osim toga, opremamo uz pogon multifunkcionalnu dvoranu s radnim stanicama za 16 osoba. U tom ćemo prostoru organizirati dnevne gastro radionice na kojima ćemo izrađivati praline s više vrsta punjenja, organizirati team buildinge s gastronomskim izazovima, druženja sa gostujućim chefovima. U ponudu ćemo opet uvrstiti i proslavu rođendana za djecu, napokon ćemo imati odvojen prostor u kojem ćemo moći raditi radionice s djecom koje smo davnih dana vrlo uspješno provodili. Ranije smo proslave imali unutar muzejskog postava no s rastom broja posjetitelja nismo više imali adekvatne uvjete pa smo tu uslugu ukinuli.”
Preostaje nam samo odbrojavati dane do kraja siječnja kako bismo i uživo vidjeli što nam je to vrijedna ekipa Muzeja čokolade ovaj put pripremila.
Fotografija: Karlo Jelić/Studio senzacija