Recept za kremasti kolač s piškotama pronašli smo kod naše suradnice Tamare na blog What’s for dessert?
Sastojci
Kreme
- 500 g mascarponea
- 500 g Linolade duo (250 g tamnog i 250 g svijetlog dijela)
- 150 g šumskog voća (ukoliko je zamrznuto, odledite ga i procijedite)
- 2 žlice šećera u prahu
I još
- 200 g piškota
- mlijeko za namakanje piškota
- rum (prema ukusu)
- slatko vrhnje (po želji)
Priprema
Kreme
Polovicu mascarponea pomiješajte s tamnom Linoladom, a ostatak sa svijetlom. Šumsko voće pomiješajte sa šećerom u prahu.
Slaganje
Četvrtasti kalup za kruh obložite prijanjajućom folijom. Piškote kratko umočite u mlijeko pomiješano s rumom i složite jednu do druge na dno kalupa. Na piškote rasporedite svijetlu kremu i polovicu šumskog voće. Zatim slijedi tamna krema i preostalo šumsko voće pa opet piškote. Pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.
Prije posluživanja odstranite gornju foliju, stavite kalup na pladanj za posluživanje i preokrenite, dignite kalup i odstranite prijanjajuću foliju. Po želji po vrhu stavite tučeno slatko vrhnje.
Fotografija: What’s for dessert?