Izbor noža za rezanje iznimno je bitan, a rezanjem ovim nožem izbjeći ćete raspadanje glazure i gnječenje komada torte te ćete dobiti komade torte kao iz slastičarnice.
Torta je uvijek rado viđen gost, neovisno o prigodi. Bilo da je riječ o rođendanu, vjenčanju, djevojačkoj/momačkoj zabavi, krštenju, pričesti ili je samo želja za tortom velika, svima osmijeh na lice razvuče uredno izrezan komad torte.
Nije uvijek lako postići da rezanje prođe glatko, no budete li koristili nož za rezanje rajčice, mogli biste rezati komade kao profesionalci.
Iako na prvu zvuči suludo, nož za rezanje rajčica namijenjen je rezanju gnjecavog povrća koje se lako deformira, stoga ima blago naoštrene zupce koji lako prolaze kroz mekani biskvit i kreme. Osim za torte, nož za rajčice može poslužiti i za rezanje glaziranih kolača, ali i osjetljivih proizvoda od lisnatog tijesta.
Prije rezanja svakako provjerite da je glazura dovoljno čvrsta te ju, ako je potrebno, dodatno ohladite u hladnjaku.
Isto tako, ako je riječ o vrlo ljepljivoj torti, prije rezanja pripremite duboku čašu s vrućom vodom u koju ćete umakati nož nakon svakog komada kako se zalijepljeni sadržaj ne bi prebacio na idući komad.
Izvor: thedailymeal.com
Fotografija: Canva