Po prvi put recept s nama dijeli Nikolina Bedrica s Instagram profila @nbedrica – isprobajte ove jagode u lisnatom tijestu.
Sastojci
- 1 paket lisnatog tijesta
- jagode
- 1 puding od vanilije
I još
- 1 žumanjak
- malo mlijeka
- bademi u listićima
- šećer u prahu
Priprema
Lisnato tijesto izvaditi na sobnu temperaturu.
Puding od vanilije skuhati prema uputama na vrećici i ostaviti da se ohladi.
Jagode očistiti i oprati te ih izrezati na komadiće.
Kada se puding ohladio, lisnato tijesto razvaljati i podijeliti na trokute. Na širi dio trokuta namazati puding od vanilije te rasporediti komadiće jagoda pa zarolati. Oblikovane kiflice premazati žumanjkom prethodno umućenim s malo mlijeka te posuti bademovim listićma.
Pećnicu zagrijati na 200°C i peći oko 15 minuta, odnosno dok ne porumene.
Gotove kiflice izvaditi, posuti sa šećerom u prahu i poslužiti.
Fotografije: Nikolina Bedrica