Naša nova suradnica Kristina Nekić s profila sweet_saltyworld danas s nama dijeli recept za Jang kocke.
Sastojci
Kore
- 2 jaja
- 150 g kristal šećera
- 5 žlica mlijeka
- 80 g otopljene masti
- 400 g glatkog pšeničnog brašna
- 2 žlice kakaa
- 1/2 praška za pecivo
Krema
- 1,5 l mlijeka
- 4 žlice glatkog pšeničnog brašna
- 8 žlica kristal šećera
- 3 pudinga od vanilije
- 250 g margarina
Čokoladna glazura
- 200 g čokolade za kuhanje
- 6 žlica ulja
I još
- 500 g petit keksa
Priprema
Kore
Pjenasto izmiksajte jaja i šećer. Potom, dodajte mlijeko i otopljenu mast (prethodno je ohladite). Izmiksajte. Na kraju dodajte i brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Umijesite glatko tijesto.
Tijesto podijelite na 3 jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte na papiru za pečenje dimenzija 24 x 37 cm. Pecite na 190°c cca 8 – 10 minuta.
Pečene kore ohladite.
Krema
Za kremu u dublju zdjelu dodajte 1,5 l mlijeka i stavite kuhati s tim da 300 ml odvojite u posebnu zdjelu u koju još dodate brašno, šećer i 3 pudinga od vanilije. Sve dobro promiješajte s pjenjačom.
Kada mlijeko zavri dodajte pomiješane sastojke te miješajte pjenjačom sve dok se ne zgusne. Gotovu kremu ohladite. U ohlađeno dodajte 250 g margarina. Izmiksajte.
Kremu podijelite na 4 jednaka dijela.
Slaganje
Stavite 1 koru za podlogu, dodajte jedan dio kreme i dobro poravnajte, na kremu posložite petit kekse. Na petit kekse rasporedite drugi dio kreme. Na kremu stavite drugu koru. Potom, stavite treći dio kreme, petit kekse, četvrti dio kreme i na kremu treću koru. Na treću koru ide čokoladna glazura.
Čokoladna glazura
Čokoladu za kuhanje otopite sa 6 žlica ulja. Prelijte preko kolača i poravnajte.
Gotov kolač ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Fotografija: Kristina Nekić