Završeno je svjetsko prvenstvo u slastičarstvu, a prvo mjesto odnijeli su predstavnici Japana.
Protekli je vikend bio posebno sladak jer se u francuskom Lyonu održala sama završnica svjetskog slastičarskog prvenstva Coupe du Monde de la Pâtisserie.
Među 18 ekipa koje su se našle u najslađem finalu, pobjedu je odnijela ekipa Japana s ukupno 14.844 bodova. Drugo mjesto, s tek šezdeset bodova manje pripalo je Francuzima, dok su treće mjesto odnijeli Talijani.
Tema ovogodišnjeg natjecanja bila su klimatske promjene, a kandidati su morali pokazati svoje kvalitete u četiri kategorije: čokoladni desert, zaleđeni desert, zaleđene lizalice te restoranski desert. Također, morali su izraditi tri skulpture: jednu čokoladnu u visini od 165 cm s uključenom bazom, jednu šećernu iste visine te jednu ledenu skulpturu visine 50 cm s uključenim podnožjem.
Među prvih pet svoje su mjesto još pronašli predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva i Južne Koreje, a posebna nagrada ekološku odgovornost Zero Waste pripala je Kanadi.
Više fotografija umjetničkih djela nastalih na ovom natjecanju potražite na službenoj Facebook stranici samog natjecanja.
Fotografije: Facebook stranica Coupe du Monde de la Pâtisserie