Naša suradnica Marija Herjavić Jerkić donosi nam jednostavne upute za pripremu predivne jestive dekoracije – čokoladnog gnijezda.
Na svom Instagram profilu Marija Herjavić Jerkić objavila je upute za pripremu jednostavnih čokoladnih gnijezda koja bi ovog Uskrsa mogli postati najtraženija čokoladna dekoracija.
Evo kako ih pripremiti – recepta nema, ali priprema je vrlo jednostavna.
Čokoladu za kuhanje potrebno je otopiti i zatim pomoću slastičarske vrećice istisnuti na papir za pečenje tako da se prošaraju duguljaste trake.
Kada se to osuši skoro do kraja, treba ih pažljivo savinuti oko čaše ili nekog drugog duguljastog predmeta željene širine i dodati čokoladna jaja.
I to je to. Svakako isprobajte ovu jednostavnu dekoraciju i pošaljite nam fotografije svoje izvedbe.
Fotografije: Marija Herjavić Jerkić