U organizaciji Centra za kulturu prehrane na jednodnevnoj školi slastičarstva posjetitelji će moći naučiti kako se izrađuju biskviti, kreme, prhka i dizana tijesta, vučena tijesta, prhki keksići te zdrave slastice.
Intenzivni tečaj slastičarstva održat će se 8. srpnja 2017. od 13:00 do 19:30 h, u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb. Voditeljica ove radionice je Anja Bajt koja je, kao velika zaljubljenica u slastičarstvo, prije nekoliko godina pokrenula svoj gastroblog Sweetheart. Bavi se prvenstveno slastičarstvom, a ono što ju fascinira u izradi slastica je točna i precizna upotreba sastojaka te kreativnost u kombiniranju namirnica, boja i okusa. Anini recepti objavljeni su na nekim portalima, a redovni je gost i na kulinarskim radionicama. Njezin zadatak u Centru za kulturu prehrane je organizacija i održavanje kulinarskih radionica, a bavi se i gastro promocijama te marketingom.
Na radionici će se obraditi sljedeće teme: osnovni biskviti, osnovne kreme, božićni keksići, osnovna prhka tijesta, osnovna dizana tijesta, zdravije slastice i vučena tijesta, a polaznici će učiti raditi ovih 12 recepata: sacher biskvit, joconde biskvit, čokoladni ganache, slastičarsku kremu, voće (dekoracije, posluživanje), dizana tijesta (orehnjača/makovnjača), vučena tijesta (štrudle od sira i jabuke), zdravi čokoladni mousse (uz edukaciju o zamjenama za brašno i šećer), prhko tijesto za pitu i keksiće, kekse s komadićima čokolade (osnovno tijesto za kekse), nadjev za pitu: lemon curd (krema od limuna) + meringue te nadjev za prhke keksiće: marmelada. Izradom ovih recepata polaznici će upoznati sve prethodno navedene teme.
Cijena ove radionice iznosi 1500,00 kuna. Za prijave koje stignu najkasnije 2 dana prije početka radionice ostvaruje se popust od 50 posto te će tako cijena iznositi 750,00 kn, dok će cijena uz popust za prijave u paru iznositi 550,00 kn.
Fotografija: Centar za kulturu prehrane