Nataša Pralica s bloga Natašine slastice s nama dijeli recept za vrlo efektne rolice s čokoladom, keksom i lješnjacima koji će se vizualno vrlo dobro uklopiti na pladnju s božićnim kolačićima.
Sastojci
Tijesto
- 250 g mljevenog keksa
- 70 g šećera u prahu
- 150 g istopljene bijele čokolade
- 120 ml toplog mlijeka
Glazura
- 100 g čokolade za kuhanje
- 3 žlice ulja
Ostalo
- oko 150 g prženih sjeckanih lješnjaka za valjanje
Priprema
Za tijesto u zdjelu stavite mljeveni keks, šećer u prahu, istopljenu bijelu čokoladu i toplo mlijeko. Sastojke sjedinite. Od tijesta napravite valjak i podijelite ga na tri jednaka dijela. Svaki dio tijesta oblikujte u rolicu i stavite ih na papir za pečenje. Rolice stavite u frižider da se stegnu.
Za glazuru preko čokolade za kuhanje (narezane ili u kapljicama) prelijte ulje. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
Rolicu uvaljajte u pripremljenu čokoladu. Zatim uvaljajte u pržene sjeckane lješnjake. Ponovite postupak sa preostalim rolicama.
Kolač stavite u frižider da se čokolada stegne.