Recept za predivne i jednostavne čokoladne košarice pronašli smo na blogu What’s for dessert, čija je autorica naša draga suradnica Tamara.
Sastojci
- 100 g bijele čokolade
- 100 g tamne čokolade
- 100 g maslaca (sobne temperature)
- 100 g šećera u prahu
- rum
- krokant (ili sjeckani orasi/lješnjaci/bademi)
Priprema
Na pari otopite bijelu čokoladu. Dno petit four čašica (stavite nekoliko čašica zajedno kako bi oblik bio što čvršći pa će se kasnije jasno vidjeti oni rebrasti utori) ispunite čokoladom do 1/3, a stjenke čašica premažite debelim slojem čokolade. Stavite čašice u frižider da se čokolada stisne.
Za to vrijeme napravite kremu. Otopite tamnu čokoladu na pari. Izmiksajte maslac sa šećerom, dodajte rum i otopljenu čokoladu.
Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i napunite košarice. Pospite krokantom i stavite u frižider na par sati.
Ogulite papirnate čašice. Košarice prije posluživanja pustite da odstoje na sobnoj temperaturi petnaestak minuta.
Fotografije: What’s for dessert
[print_link]