Nakon dugo vremena evo nam opet naše Nataše Pralice s bloga Natašine slastice/Kolači.biz koja s nama dijeli recept za brzi cheesecake.
Sastojci
(za kalup promjera 22 cm)
Podloga
- 150 g mljevenog petit keksa
- 100 g istopljenog margarina ili maslaca
- 100 ml mlijeka
- 70 g šećera
- 100 g prženih mljevenih lješnjaka
Krema
- 200 g bijele čokolade
- 50 ml vrhnja za šlag (za bijelu čokoladu)
- 400 ml vrhnja za šlag
- 400 g krem sira
Dekoracija
- 50 ml vrhnja za šlag
- 50 g čokolade za kuhanje
- 50 g prženih sjeckanih lješnjaka
Priprema
Podloga
U zdjelu dodajte mljeveni keks, istopljeni margarin ili maslac, mlijeko, šećer, mljevene lješnjake i sve pomiješajte.
Smjesu istresite i rasporedite u kalupu 22 cm.
Podlogu možete staviti u hladnjak dok pripremite kremu, mada nije obavezno.
Krema
Bijelu čokoladu nasjeckanu ili u kapljicama prelijte sa 50 ml vrhnja za šlag.
Sastojke istopite u mikrovalnoj ili na pari.
Ostavite da se prohladi.
U zdjelu dodajte 400 ml vrhnja za šlag, krem sir i pripremljenu čokoladu.
Sastojke miksajte dok ne dobijete lijepu kremu.
Rasporedite kremu u kalupu preko podloge.
Dekoracija
Vrhnje za šlag prelijte preko čokolade nasjeckane ili u kapljicama.
Sastojke stavite u mikrovalnu ili na paru da se istope.
Kada se prohladi, možete ju pomoću fišeka prošarati preko kreme.
Nasjeckane pržene lješnjake posipajte preko čokolade.
Tortu stavite u hladnjak da se stegne.
Fotografije: Natašine slastice / Kolači.biz