S bloga Gurmanka autorice Lidije Osmak ovaj put nam stiže recept za divan tart s Nutellom za čiju pripremu nećete morati gubiti previše vremena.
Sastojci
(za kalup promjera 20 cm)
Tijesto
- 200 g glatkog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
- 90 g maslaca
- 3 žlice kakaa
- 100 g šećera
- 1 jaje
Nadjev
- 5 žlica Nutelle
I još (po želji)
- slatko vrhnje
- kuglica sladoleda
Priprema
Pomiješajte sve sastojke za tijesto dok ne dobijete kompaktnu masu koju ostavite pola sata u hladnjaku da odstoji.
Nutellu stavite 30 sekundi u mikrovalnu pećnicu da omekša.
Pola tijesta tanko razvaljajte i njime obložite kalup za tart.
Premažite ga Nutellom preko koje položite razvaljani drugi list tijesta i uvijte ga na krajevima.
Tart pecite na 190°C oko 35 minuta dok ne postane hrskav te ga malo ohladite prije serviranja.
Možete ga poslužiti uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda.
Fotografija: Gurmanka